Συχνές Ερωτήσεις

Μένω στην Ελλάδα, αλλά δεν είμαι Έλληνας πολίτης. Μπορώ να συμμετάσχω στον διαγωνισμό;

Εφόσον η Ελλάδα είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας σας και διαμένετε στην χώρα νόμιμα, τότε μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό.
  
Ποιοι είναι οι αξιολογητές των προτάσεων;

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια, από ανεξάρτητη εταιρεία συμβούλων, από διακεκριμένους καθηγητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και από επιτυχημένους επιχειρηματίες. Τα ονόματα των αξιολογητών θα ανακοινωθούν μετά την ανακοίνωση των νικητών.
  
Πώς και γιατί επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες θεματικές κατηγορίες για την υποβολή προτάσεων;

Βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας είναι να δοθεί προτεραιότητα σε αναπτυξιακούς τομείς, στους οποίους η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης ή άλλων γεωφυσικών χαρακτηριστικών, έχει ή μπορεί να αποκτήσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Η οργανωτική ομάδα του Διαγωνισμού θεωρεί πως οι συγκεκριμένες θεματικές κατηγορίες πληρούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
  
Έχω υποβάλει την πρότασή μου, αλλά θα ήθελα να την τροποποιήσω. Πώς μπορώ να το κάνω;

Για λόγους ακεραιότητας και διαφάνειας του διαγωνισμού, δεν γίνεται ταυτοποίηση των προτάσεων με τα προσωπικά στοιχεία των ατόμων που τις υποβάλουν. Κατά συνέπεια, μετά την υποβολή της πρότασης, δεν είναι δυνατή η τροποποίησή της.

Έχω υποβάλει την πρότασή μου. Πώς μπορώ να ενημερώνομαι για τυχόν εξελίξεις;

Για λόγους ακεραιότητας και διαφάνειας του διαγωνισμού, δεν γίνεται ταυτοποίηση των προτάσεων με τα προσωπικά στοιχεία των ατόμων που τις υποβάλουν. Κατά συνέπεια, θα ενημερωθείτε μόνο σε περίπτωση που η πρότασή σας προκριθεί.

Έχω ήδη καταθέσει πρόταση σε μία κατηγορία του διαγωνισμού. Μπορώ να καταθέσω δεύτερη πρόταση, στην ίδια ή σε άλλη κατηγορία;

Μπορείτε να υποβάλετε μόνο 1 πρόταση ανά συμμετοχή. Δεν μπορείτε να υποβάλετε δεύτερη πρόταση με τα ίδια στοιχεία συμμετοχής.

Η πρότασή μου συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης. Μπορώ να το υποβάλω ταχυδρομικά;

Όχι. Όλες οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής φόρμας υποβολής. Τυχόν επιπλέον υλικό τεκμηρίωσης μπορεί να επισυναφθεί στην πρότασή σας ως πολλαπλά ηλεκτρονικά αρχεία κατά τη διαδικασία υποβολής.