Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

1ος Διαγωνισμός MIW

1st MIW Competition

 

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μέσω της Επιτροπής Καινοτομίας, και Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Cisco και με την ουσιαστική συμβολή μεγάλων Ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τον πρωτοποριακό παγκόσμιο διαγωνισμό με τίτλο Make Innovation Work.

Ο διαγωνισμός κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένος καθώς κατατέθηκαν 273 προτάσεις συνολικά από φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα, το εξωτερικό και την ευρύτερη Ελληνική Διασπορά.

Η βράβευση των καλύτερων προτάσεων πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2012 σε ειδική τελετή στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

  1. 1o βραβείο Διαγωνισμού

 

Τίτλος: «Παραγωγή βιομάζας άλγης με υψηλή θερμιδική αξία ως εναλλακτικό καύσιμο»

Ιωάννης Σπορίδης – Αντωνιάδης & Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

 

  1. Καλύτερη πρόταση ανά τομέα

 

i. Τομέας εναλλακτικής γεωργίας

Τίτλος: «Παραγωγή βιομάζας άλγης με υψηλή θερμιδική αξία ως εναλλακτικό καύσιμο»

Εκπρόσωπος Ομάδας: Ιωάννης Σπορίδης – Αντωνιάδης


 

ii.Τομέας πράσινης ενέργειας

Τίτλος: «Δεξαμενή Multitank»

Εκπρόσωπος: Χριστοφύλλης Δούραλης

 

iii. Τομέας μεταφορών - ναυτιλίας

Τίτλος: «Βιομηχανικό Σύστημα Παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και βελτιστοποίησης της παραγωγής σύνθετων μερών υψηλών επιδόσεων από ανθρακονήματα»

Εταιρία: INASCO HELLAS

 

iv. Τομέας τουρισμού

Τίλος: «Κτήμα Άνοιξης Γρεβενών»

Εταιρία: Κτήμα Άνοιξης Γρεβενών

 

  1. Βραβεία

 

i. Χρηματικό Έπαθλο

Χρηματικό βραβείο το οποίο θα καταβληθεί σε ευρώ και θα ισούται με το ποσό των εκατό χιλιάδων δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (100,000.00 $), κατά τη νομισματική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου Ηνωμένων Πολιτειών την ημέρα απονομής των βραβείων.

 

ii. Σειρά Προνομιακών Παροχών

  • Δωρεάν παροχή λογισμικού και υπηρεσιών τεχνολογικής υποστήριξης από εξειδικευμένη εταιρεία του είδους, χρηματικής αξίας δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

  • Δωρεάν παροχή υπηρεσιών λογιστικής και χρηματοοικονομικής υποστήριξης και υπηρεσιών φοροτεχνικού συμβούλου από εξειδικευμένη στους τομείς αυτούς εταιρεία, διάρκειας διακοσίων (200) ωρών.

  • Δωρεάν διοργάνωση δίωρων παρουσιάσεων (road show) από εξειδικευμένες εταιρείες, αναφορικά με έξι επενδυτικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των χρηματοδοτήσεων επιχειρηματικών / καινοτομικών κεφαλαίων (venture capitals), συνολικής διάρκειας δώδεκα (12) ωρών.

  • Δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (coaching) διαμόρφωσης ή και βελτίωσης επιχειρηματικού σχεδιασμού και στρατηγικής, από έμπειρα στελέχη του χώρου επενδύσεων και ανάπτυξης εταιρειών, συνολικής διάρκειας τεσσάρων (4) κατ’ ελάχιστο ωρών.

  • Δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών σε ζητήματα εταιρικού/φορολογικού δικαίου /δικαίου πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας από εξειδικευμένη δικηγορική εταιρεία, διάρκειας τριάντα (30) ωρών.