Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνδιοργανωτές

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δραστήρια Αμερικανικά Επιμελητήρια στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1932 με στόχο την προώθηση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Το Επιμελητήριο είναι ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός και δεν λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση. Επιδιώκει τη συνεχή βελτίωση των Ελληνο-Αμερικανικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, μέσα από τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου συνεδρίων, εκθέσεων, fora, σεμιναρίων και εκδηλώσεων επιχειρηματικής δικτύωσης. Με πάνω από 800 εταιρίες-μέλη με πεδίο δραστηριοποίησης την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και αμερικανικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αμερική, το Επιμελητήριο επιδιώκει την ενθάρρυνση και διευκόλυνση του εμπορίου, των επενδύσεων και τον επαγγελματικών συνεργασιών στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Το Επιμελητήριο είναι διαπιστευμένο μέλος των Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων στην Ουάσινγκτον, ενώ συνεργάζεται και με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων (ECACC). Το Επιμελητήριο διοικείται από την Διοικούσα Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Επιμελητήριο στοχεύει στην:

• προώθηση της αρμονικής ανάπτυξης των Ελληνο-Αμερικανικών σχέσεων σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο

• περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μέσω της εξοικείωσης και πληροφόρησης της αμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα για το οικονομικό περιβάλλον και τις επιχειρηματικές πρακτικές της χώρας

• παροχή βοήθειας στους Έλληνες επιχειρηματίες μέλη που επιθυμούν να δημιουργήσουν επιχειρηματικές συνέργειες με τις αμερικανικές εταιρίες

• αντιπροσώπευση της αμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας στις κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς

• βοήθεια και υποστήριξη των εισαγωγέων και επενδυτών στις αντίστοιχες χώρες

• παροχή ενός φόρουμ ανταλλαγής απόψεων σε θέματα αμοιβαίων επιχειρηματικών και εμπορικών ενδιαφερόντων

Χρηματιστήριο Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.

Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr

ΕΥ

Η ΕΥ κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον χώρο των ελεγκτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η βαθιά γνώση και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε συμβάλλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στις κεφαλαιαγορές και τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργούμε ηγετικά στελέχη που συνεργάζονται για να τηρήσουν τις υποσχέσεις μας προς όλους τους εταίρους μας. Mε τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε σημαντικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τους ανθρώπους μας, για τους πελάτες μας και για τις κοινωνίες μας.

To λογότυπο ΕΥ αναφέρεται στον παγκόσμιο οργανισμό, και μπορεί να αναφέρεται σε μία ή περισσότερες, από τις εταιρείες μέλη της Ernst & Young Global Limited, καθεμία από τις οποίες αποτελεί ξεχωριστή νομική οντότητα. Η Ernst & Young Global Limited, μια βρετανική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δια εγγυήσεως, δεν παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες. Για περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε το ey.com